El passat dimarts 31 de gener  vam realitzar una xerrada-debat sobre la qualitat de l’aire a Sant Cugat. Es va fer al Club Muntanyenc amb el suport de l’Assemblea de la bicicleta de Sant Cugat i l’Ajuntament de Sant Cugat . A més a més, ens va acompanyar la Plataforma per la Qualitat de l’aire, fent també de ponents.

Des de LÍQUENS vam presentar el projecte amb els 2 panells ubicats a Sant Cugat i algunes de les dades registrades en els 2 mesos que fa que els tenim ja instal·lats. Per altra banda, també vam comentar la problemàtica dels contaminants que mesurem amb LÍQUENS i els efectes a la salut.

Posteriorment, Jaime Benavides, investigador del BSC i membre de la Plataforma per la qualitat de l’aire, va explicar la feina que s’està impulsant des de la Plataforma, incloent les solucions a la problemàtica de la contaminació urbana per les que aposten actualment, en base a les experiències que ja tenen altres ciutats europees. També va plantejar qüestions importants, com l’activació ciutadana per a demanar a les administracions solucions al problema o la pedagogia vers la resta de conciutadans.

Durant l’intens debat posterior es van plantejar diferents problemàtiques,  principalment al voltant de la mobilitat i com donar resposta al problema diari dels desplaçaments. Solucions mixtes, prohibicions i restriccions front a la incentivació d’alternatives menys contaminants o transport públic o les dificultats per fer arribar la informació sobre la contaminació de l’aire al ciutadà de peu de carrer van ser debatudes d’una forma molt enriquidora.

Des de LÍQUENS volem agrair a tots els participants a l’acte les seves aportacions i el seu interès.

Adjuntem també enllaç a la notícia sobre la xerrada que s’ha publicat al diari digital “elCugatenc”

article 9 _imatge 2