L’episodi  de contaminació atmosfèrica de la setmana passada, que va afectar especialment l’Àrea Metropolitana de Barcelona va ser força important, el perquè el trobareu explicat en el post anterior. En aquest, us mostrem les lectures d’alguns dels nostres sensors de PM2,5 .

El següent gràfic mostra l’evolució del valor instantani (en blau)  de les lectures de PM2,5 del nostre sensor des del dimarts 13 de desembre fins al dissabte 17 de desembre. Com mostra el gràfic, les condicions atmosfèriques anticiclòniques dels dies 13 ,14 i 15 van produir un increment molt important de les PM2,5 . L’aparició de la pluja es pot observar molt clarament durant el mig matí del dia 16, amb la reducció de forma immediata de la concentració de PM2,5 en l’aire.

article-6-_-imatge-1

A continuació el mateix gràfic afegint  la mitjana diària (en vermell), donat que per a avaluar la qualitat de l’aire es donen les dades de PM2,5 en mitjanes de 24 hores.

En el gràfic vermell observem com la mitjana diària de PM2,5 va passar dels 20 ug/m3 als 40 ug/m3 , per a seguir pujant fins gairebé els 50 ug/m3 a finals del dijous 15 de desembre. La pluja del dia següent es trasllada en una davallada de la línia vermella durant les hores següents fins als valors habituals dins de l’Àrea Metropolitana de Barcelona de qualitat de l’aire.

article-6-_-imatge-2